Helppy

7.11.2022 - 2 min

Helppy tuo mielenrauhaa ulkomailla asuvan omaisen arkeen

Ulkomailla asuessa huoli ikääntyneestä vanhemmasta voi olla suuri. Lue ulkosuomalaisen Pian tarina siitä, miten Helppy helpotti huolta äidin pärjäämisestä.

Oman vanhemman ikääntyessä roolit vaihtuvat nopeasti, ja lapsesta tuleekin huolenpitäjä. Silloin mielen päällä on paljon kysymyksiä: mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, miten arki järjestetään ja millaista apua arkeen on mahdollista saada.

Kun ikääntynyt vanhempi kaiken lisäksi asuu toisessa maassa, tulee asioiden järjestämisestä yhä hankalampaa. Huoli omasta ikääntyvästä vanhemmasta kasvaa, kun paikan päällä ei pääse vierailemaan itse.

Huoli oman äidin pärjäämisestä oli läsnä myös Saksassa asuvan ulkosuomalaisen Pian arjessa. Kun Pian isän kuoli, äiti halusi muuttaa takaisin Suomeen. Tämän jälkeen Pia ymmärsi nopeasti, että jonkinlainen kotiapu olisi tarpeen, jotta äidin arki kotona sujuisi mahdollisimman mutkattomasti.

Kunnan kotihoito tarjosi pienen avun äidille, mutta tämä kaipasi myös kiireettömämpää apua, joka kuuntelisi hänen tarpeitaan ja toiveitaan. Niinpä Pia päätti ottaa yhteyttä Helppyyn.

Helppy tarjoaa tukea ikääntyvän läheisen arkeen sekä mielenrauhaa ulkomailla asuvalle omaiselle

Helppy on uuden ajan hoivapalvelu, joka tarjoaa mutkatonta ja kiireetöntä apua kotiin kaikkialla Suomessa. Avustajana on aina sama, ikäihmiselle nimetty henkilö, eli “helpperi”.

Helpperi auttaa kaikessa, missä ikääntynyt voi arjessaan tarvita apua. Yleensä helpperi auttaa kauppareissuilla, ulkoilussa, ruuanlaitossa tai ihan vain on seurana. Kun avustaja on aina sama, helpperi tulee ajan myötä ikäihmisille sekä hänen perheelleen tutuksi arjen luottohenkilöksi.

Niin kävi myös Pian ja hänen äitinsä tapauksessa. Tutustumiskäynnillä äiti tykästyi heti Laura-helpperiin, joten nyt Laura käy avustamassa äitiä viikoittain. “Laura ja äiti puuhailevat paljon yhdessä: he käyvät esimerkiksi yhdessä ostoksilla ja menevät tämän jälkeen kahvittelemaan. Se on minusta kiva, sillä siinä tulee mukavasti myös sitä sosiaalista kanssakäymistä”, Pia kertoo.

Äidin tilanteessa Piaa huoletti erityisesti äidin pärjääminen yksin kotona. Äidillä on käytössä turvaranneke, mutta aina turvaranneke ei ole ollut ranteessa silloin, kun sitä olisi tarvinnut. Äiti ei myöskään aina vastaa puhelimeen, mikä herättää Piassa huolta. Tällöin mielenrauhaa on tuonut lähellä asuva Laura-helpperi, sillä Laura on voinut käydä tarkistamassa, onko äidillä kaikki hyvin.

"Se on ollut mukavaa, että Laura on päässyt myös aika spontaanisti käymään äidin luona. Äiti soittaakin Lauralle usein silloin, kun tarvitsee apua sellaiseen asiaan, jossa minä en täältä Saksasta käsin pysty auttamaan", Pia pohtii.

Kaukana asuva omainen saa kuulumiset käynniltä heti puhelimeensa

Ulkomailla asuvalle omaiselle tärkeintä on saada tietää, että vanhemmalla on kaikki hyvin. Vaikka muutoinkin saattaa tulla juteltua useita kertoja viikossa puhelimitse, on helpottavaa saada kuulumiset myös suoraan henkilöltä, joka vierailee oman vanhemman kotona säännöllisesti.

Asiakasportaalin kautta Pia voi helposti seurata käyntien sujumista. Laura-helpperi nimittäin kirjoittaa aina käynnin jälkeen Helppyn sovellukseen, mitä äidille kuuluu ja mitä he ovat yhdessä tehneet käynneillä.

Ulkomailla asuessa huoli kaukana asuvasta ikääntyvästä läheisestä on usein läsnä. Pialle Helppy on tuonut arkeen runsaasti mielenrauhaa. Pian mielestä on mahtavaa, että äidin lähellä on henkilö, joka vierailee säännöllisesti ja lisäksi pääsee katsomaan, onko kaikki hyvin, jos äiti ei vastaa puhelimeen.

“Kyllä se aina rauhoittaa mieltä kun tietää, että äidin luona käy joku katsomassa ja huolehtimassa”, Pia toteaa.

Helppyn avulla Pia voi olla arjessa rauhallisin mielin. Ja juuri siksi Helppy alun perin perustettiin: jotta omainen saisi luotettavan tukipilarin oman vanhemman ikääntymiseen.

Onko sinulla ikääntynyt läheinen, joka voisi tarvita apua arkeensa aina samalta avustajalta? Lue lisää Helppyn palveluista ulkosuomalaisille.

Askarruttaako jokin? Me autamme.

Näin Helppy syntyi

”Perustin Helppyn, koska halusin parempaa tukea äidilleni. Hän oli ensimmäinen asiakkaamme, nyt autamme jo satoja senioreita.”

Richard Nordström
Perustaja, Helppy

Helppy