Omaishoitajan vapaa

Oletko omaishoitaja ja kaipaat ansaittua lepoa ja aikaa itsellesi? Me tarjoamme apua ja tukea omaishoitajan lakisääteisen vapaan järjestämiseen, jotta voit levätä ja ladata akkujasi arjen haasteiden keskellä.

Meiltä saat tukea helposti ja nopeasti. Ota yhteyttä niin keskustellaan lisää omaishoidon tuesta, vastaamme arkisin 24h sisällä.

*Hinta ilman verotuksen kotitalousvähennystä alk. 42 €/h.

Helppy
Helppy

Nopein ja helpoin tapa tilata apua

Helppy Pikatilaus on suunniteltu tukemaan omaishoitajia heidän arjessaan. Tilaa apua jopa samalle päivälle, ilman sitoutumista jatkuviin käynteihin.

Palvelumme omaishoitajille

1. Omaishoitajan sijaishoito

Tarjoamme ammattitaitoisen hoitajan, joka astuu tilallesi silloin, kun tarvitset taukoa omaishoitotehtävistä. Voit luottaa, että läheisesi saa parasta mahdollista huolenpitoa poissaollessasi.

2. Arjen tehtävien kevennys

Omaishoidon vapaiden aikana kevennämme arjen raskaimpia tehtäviä. Näin läheisten kanssa vietetty yhteinen aika muuttuu enemmän sellaiseksi, mitä se oli ennen toimintakyvyn alentumista.

3. Neuvonta ja tuki

Tarjoamme neuvontaa ja tukea kaikissa omaishoitajuuteen liittyvissä kysymyksissä. Olipa kyse byrokratiaviidakosta tai tukiverkostojen löytämisestä, olemme täällä auttamassa.

Mikä on omaishoitajan vapaa?

Omaishoitajan vapaa tarkoittaa mahdollisuutta saada säännöllisiä vapaita omaishoitotehtävistä. Omaishoitajalla on lakisääteinen oikeus pitää vapaata vähintään kaksi vuorokautta kalenterikuukautta kohti. Jos omaishoitaja on kuukauden aikana sidottu hoitoon ympärivuorokautisesti tai jatkuvasti päivittäin, on hänellä oikeus vähintään kolmen vuorokauden mittaiseen vapaaseen kuukaudessa. 

Ymmärrämme, että omaishoitajan arki voi olla vaativaa ja uuvuttavaa, ja siksi haluamme tarjota sinulle tilaisuuden pitää huolta itsestäsi. Helppyn omaishoidon tuki mahdollistaa akkujen lataamisen raskaan arjen keskellä. Tarjoamme apua omaishoitajan lakisääteisen vapaan järjestämiseen ja pidämme seuraa läheisellesi vapaan aikana.

Kerromme mielellämme omaishoidon tuesta. Soita meille 010 299 8 299, niin keskustellaan lisää hoidon järjestämisestä!

Omaishoidon tukea tarpeenne mukaan, palvelusetelillä tai ilman

Meiltä saatte tukea omaishoitajalle tarpeenne mukaan. Helppyn omaishoidon tuki ja sijaishoitaja on saatavilla kaikkialla Suomessa, myös pienillä paikkakunnilla. Oli tarpeenne omaishoidon tukeen ja sijaisen järjestämiseen sitten 1 tai 7 kertaa viikossa, me autamme. Hinta alkaen 42 €/h, eli 16,80 €/h kotitalousvähennyksellä. 

Meiltä voi saada omaishoidon tukea myös hyvinvointialueen myöntämällä palvelusetelillä. Jos sinulle on myönnetty palveluseteli esimerkiksi omaishoidon tuen lakisääteiseen vapaaseen, voit hyödyntää sen Helppyn apuun. Lue lisää palvelusetelin hyödyntämisestä.

Helppy

Miksi valita Helppy?

Kokemus ja asiantuntemus

Meillä on vuosien kokemus omaishoidon tuen järjestämisestä. Tunnemme omaishoitajien tarpeet hyvin ja tiedämme, miten voimme parhaiten auttaa sinua ja läheistäsi.

Sinulle räätälöidyt ratkaisut

Ymmärrämme, että jokainen omaishoitaja on yksilöllinen, joten keskustelemma kanssasi, kuuntelemme toiveitasi ja tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja juuri sinun tarpeisiisi sopien.

Luotettavuus ja ammattitaito

Voit luottaa meihin. Olemme sitoutuneet tarjoamaan laadukasta ja ammattitaitoista omaishoidon tukea, jotta voit huoletta nauttia ansaitsemasi vapaan aikana.

Apua palvelusetelillä 

Omaishoitajalla on oikeus pitää vapaata vähintään kaksi vuorokautta kalenterikuukautta kohti. Onko sinulle myönnetty palveluseteli omaishoitajan lakisääteisen vapaan ja sijaisen järjestämiseen? Helppyn apuun voi hyödyntää omaishoitajan vapaan palveluseteliä jo monissa kunnissa. Katso alta, mitä palveluseteleitä voit hyödyntää omalla hyvinvointialueellasi omaishoidon tukeen ja sijaishoidon palveluun.

Jos sinulla ei vielä ole palveluseteliä, mutta autat puolisoasi arjessa, voit olla oikeutettu palveluseteliin. Palvelusetelin saa pyytämällä kunnalta palvelutarpeenarviointia tai hoidon tarpeen arviointia. Kun olet saanut palvelusetelin, voit käyttää sitä Helppyn apuun. Neuvomme mielellämme palvelusetelin hakemisessa ja vapaiden järjestämisessä.

Omaishoitajan vapaa -palveluseteli, ikääntyneet. Voit hyödyntää setelin palse.fi-sivustolla.

Omaishoitajan vapaa -palveluseteli. Voit hyödyntää setelin palse.fi-sivustolla. 

Omaishoitajan vapaa, alle 65 v. ja yli 65 v., kotiapupalvelun palveluseteli. Voit hyödyntää setelin palse.fi-sivustolla.

Ikääntyneiden omaishoidon palvelut, sijaispalvelu, asiointi-, saattaja-, osallisuuden/kanssakäymisen tuki. Voit hyödyntää setelin vaana.fi-sivustolla.

Omaishoitajan vapaan palveluseteli, yli 65 v. Voit hyödyntää setelin parastapalvelua.fi-sivustolla.

Toiminta-alueemme kattaa: Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Virrat ja Ylöjärvi.

Palvelusetelihinnasto

Arkisin klo 06-18: 36,00 €/h
Arkisin klo 18-21: 43,00 €/h
Arkisin klo 21-06: 65,00 €/h
La–Su klo 21-06: 65,00 €/h
La klo 06-18: 45,00 €/h
La klo 18-20: 50,00 €/h
La klo 20-21: 55,00 €/h
Su klo 06-18: 65,00 €/h
Su klo 18-21: 65,00 €/h
Su klo 21-06: 65,00 €/h

Omaishoitajan vapaan palveluseteli. Voit hyödyntää setelin parastapalvelua.fi-sivustolla.

Omaishoitajan vapaa, alle 65 v. ja yli 65 v., tukipalvelut: siivous, vaatehuolto ja asiontiapu, rintamaveteraanien tukipalvelut. Voit hyödyntää setelin parastapalvelua.fi-sivustolla.

Yli 18 v. omaishoitajaa tukevan palvelun palveluseteli. Voit hyödyntää setelin parastapalvelua.fi-sivustolla.

Näin Helppy keventää omaishoitajan arkea

Isabella ja Niilo löysivät täydellisen avun arkeensa Helppyn kautta. Lue blogistamme, miten Jukka-helpperi on tukena pariskunnan arjessa.

Helppy
Helppy

Esimerkki omaishoidon tuesta

  • Käynnin alussa vaihdamme kuulumiset, olemme läsnä ja kuulostelemme päivän vointia. Sitten omaishoitaja voi lähteä rauhallisin mielin viettämään vapaapäivää.

  • Puuhastelemme kodin eri askareiden parissa, vaihdamme vaikka lakanat, minkä jälkeen lähdemme yhdessä ulkoilemaan. Teemme kaiken yhdessä rupatellen ja mahdollisimman paljon senioria aktivoiden.

  • Takaisin kotiin tultuamme lämmitämme aterian ja opettelemme samalla vähän puhelimen käyttöä.​ Mikäli autamme asiakasta myös hygienian hoidossa, voimme tukea suihkussa käymisessä ja ihon rasvauksessa.

  • Kun omaishoitaja palaa vapaalta, keskustelemme päivän kulusta ja mitä päivän aikana puuhattiin. Tavoitteemme on, että omaishoitaja pääsee lataamaan akkuja vapaan aikana ja arjen raskaimmat tehtävät on tehty, kun hän palaa kotiin. Näin arjessa aikaa jää myös yhteiseen oleskeluun.

Helppo tilaus

Helppy

1. Kerro tarpeenne

Täytä lomake alla tai soita 010 299 8 299. Autamme sinua järjestämään läheisesi arjen. Saatte meiltä oman helpperin ja kaikki muut palvelut.

Helppy

2. Ehdotamme helpperiä ja tutustumiskäyntiä

Tututustumiskäynnin jälkeen palvelu jatkuu tarpeenne mukaisesti. Maksat vain toteutuneista käynneistä, ei sitoutumispakkoa.

Nopein tapa tilata apua

  • Kerro tarpeenne

  • Ilmoita sopivia ajankohtia käynnille

  • Kartoitamme sopivan helpperin

  • Saat vahvistuksen käynnistä jopa saman päivän aikana

Helppy