Usein kysytyt kysymykset

Ikääntyneen kotihoito on palvelu, jonka tarkoituksena on tarjota apua ja tukea ikääntyvälle hänen kotona asumisessaan. Se voi sisältää monenlaisia palveluita, kuten apua peseytymisessä, vaatteiden pukemisessa, ruoan valmistamisessa ja muissa arjen askareissa. Kotihoidossa voidaan myös tarjota ikääntyneelle sosiaalista kanssakäymistä ja virikkeitä ja näin ylläpitää ikääntyneen aktiivisuutta. Voit lukea lisää Helppyn tarjoamasta avusta täällä.

Voit tilata apua soittamalla meille numeroon 010 299 8 299 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen info@helppy.fi. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön täällä.

Hinta helpperin palvelulle on 42 €/h, kotitalousvähennyksen jälkeen 16,80 €/h. Hoiva-alan koulutetun hoitaja-helpperin hinta on 49 €/h, kotitalousvähennyksen jälkeen 19,60 €/h. Vähimmäispituus käynnille on 1,5 h.

Lisäksi meiltä saa kotisiivouspalvelua, jonka hinta on 49 €/h, kotitalousvähennyksen jälkeen 19,60 €/h. Vähimmäispituus kotisiivoukselle on 2 h.

Hinnat muille palveluille löydät täältä.

Aina tarvetta ei tiedä etukäteen. Siksi palvelussamme ei ole sitoutumispakkoa, vaan helpperiin voi tutustua rauhassa ja muuttaa avun tarvetta joustavasti tilanteen mukaan.

Saat. Suosittelemme teille helpperiä, mutta tutustumiskäynnin jälkeen helpperiä saa halutessaan vaihtaa.

Voit. Teemme paljon yhteistyötä kunnan kotihoidon kanssa. Tavallisesti kunta hoitaa tällöin lyhyet käynnit ja lääkehoidon ja helpperi taas auttaa ajan kanssa tukien esimerkiksi suihkussa käymisessä tai muun hygienian hoidossa. Lisää Helppyn yhdistämisestä kunnan kotihoitoon voit lukea täällä.

Juuri sen verran kuin tarvitset. Yleisin määrä on 2 tunnin käynti yhden kerran viikossa, mutta autamme tarvittaessa myös joka päivä.

Saa. Kotitalousvähennystä saa 60% palvelun hinnasta, jopa 3 500 €/vuosi tai pariskuntana yhteensä 7 000 €/vuosi.

Olemme tehneet kotitalousvähennyksen hyödyntämisen sinulle mahdollisimman helpoksi. Ilmoitamme nimittäin kotitalousvähennyksen puolestasi verottajalle. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa meille lupa tehdä ilmoitus.

Ilmoitamme tiedot verottajalle noin kuukauden sisällä laskun maksamisesta. Kun tiedot ilmoitetaan kuukausittain, voit hyödyntää halutessasi verovähennystä nopeammin tilaamalla itsellesi uuden verokortin, jossa siihen mennessä kertyneet vähennykset on otettu huomioon.

Oikeastaan kaiken, mihin kotona tai seniorikodissa voi apua tarvita. Pyykinpesusta aina roskien vientiin ja vaatekaapin järjestelyyn. Tai vaikka asioinneilla apteekissa tai ruokakaupassa. Olemme myös juttuseurana, kahviseurana tai vaikkapa digiapuna. Lue lisää tarjoamistamme palveluista täällä.

Lisäksi autamme sairaalasta kotiutuessa, siellä ollessa tai vaikkapa matkustamaan läheisen luokse. Lisäksi olemme tukena omaishoitajille, palvelusetelillä tai ilman.

Jos pohdit, voisimmeko olla avuksi sinulle, soita meille numeroon 010 299 8 299 ja kysy lisää.

Askarruttaako jokin? Me autamme.