Helppy

5.10.2022 - 2 min

Helpperistä muodostui Erikille tärkeä arjen luottoystävä

Aikaa vietetään muun muassa klassisen musiikin, luontoretkien ja saunomisen parissa. Myös yhteisiä viikonloppumatkoja Hankoon on ehtinyt karttua jo muutama.

Alun perin Erik, 80 v., kaipasi apua etenkin puhelimen ja tietokoneen käyttöön, sillä ohjeita esimerkiksi modeemin asentamiseen oli haastavaa ymmärtää yksin.

Nyt Erikin ja hänen helpperinsä Artturin erityiseksi rutiiniksi on muodostunut viikoittainen saunahetki: joka keskiviikko Arttur ja Erik ovat saunoneet, katsoneet televisiota, soittaneet pianoa ja nauttineet Erikin valmistamista ruoista.

”Hän on saunamiehiä”, Erik kertoo Artturista hymyillen.

Fysioterapeutin koulutuksen omaavan helpperi-Artturin mukaan ajanvietto ja työskentely senioreiden kanssa on aina tuntunut hänelle luontevalta. Siksi siviilipalvelusta suorittaessaan Arttur kiinnostui mahdollisuudesta auttaa senioreita Helppyllä.

Erikin helpperinä Arttur on toiminut nyt jo lähes vuoden ajan. Hän avustaa Erikiä monissa tietoteknisissä askareissa ja muissa arjen pyörittämiseen liittyvissä asioissa.

Erik kertoo olevansa arjessaan hyvin yksin, kun läheiset ystävät ja tuttavat ovat jo kuolleet. ”Kävimme yhdessä esimerkiksi oopperassa, ja ystävät kävivät minun luonani kahvilla”, Erik kertoo.

Nyt arjen tukipilarina on helpperin seura. Suhde Erikin kanssa on Artturin mukaan kehittynyt kuluneen vuoden aikana alun virallisemmista väleistä lämpimäksi ystävyyssuhteeksi.

Parasta helpperinä olossa onkin Artturin mukaan juuri suhteen kehittyminen henkilökohtaisemmaksi.

”Suhteemme on syventynyt todella luonnollisesti. Aluksi välimme olivat tietyllä tapaa asiallisemmat, ja taas nyt tuntuu siltä kuin ystävän kanssa hengailisi. Kaikesta voidaan puhua. Se on oikein kivaa”, Arttur kertoo.

Kaksikkoa yhdistää saunomisen lisäksi etenkin kiinnostus klassiseen musiikkiin sekä luontoretkeilyyn.

”Me molemmat ihailemme kauniita melodioita, ja niitä klassisesta musiikista löytyy paljon”, Arttur kertoo.

Erik kertoo nauttivansa musiikkiharrastuksen ohella myös luontoretkillä käymisestä sekä pitkistä kävelyistä. Hän ei kuitenkaan nykyisin mieluusti aja autolla, joten on mukavaa, kun Arttur on toiminut kuskina.”Hän on oikein hyvä autonkuljettaja”, Erik kehaisee.

Retkiä on tehty Erikin asunnolle Hankoon, jossa kaksikko on esimerkiksi käynyt paljon kävelyillä.

”Erik mainitsi, että on menossa Hankoon ja kerroin, että tulen mielelläni joskus mukaan, jos haluat. Siitä se sitten lähti”, Arttur kertoo viikonloppumatkojen alkamisesta. Hangossa Erik havainnoi yhteisillä luontokävelyillä usein erilaisia lintu- ja kukkalajikkeita, ja jakaa terävät huomionsa myös Artturille.

Kysyttäessä, odottaako Erik helpperi-Artturin vierailua innolla, vastaus on selvä:

”Vimmatusti!"


Voisiko ikääntynyt läheisesi kaivata apua kotiin aina samalta, tutulta henkilöltä? Lue lisää palveluistamme.

Askarruttaako jokin? Me autamme.

Näin Helppy syntyi

”Perustin Helppyn, koska halusin parempaa tukea äidilleni. Hän oli ensimmäinen asiakkaamme, nyt autamme jo satoja senioreita.”

Richard Nordström
Perustaja, Helppy

Helppy