Stöd för dig vars närstående bor långt ifrån dig 

Har du en åldrande förälder i Finland och är du oroad hur hen klarar sig i vardagen?

Helppy finns till just för dig. För en anhörig som bor långt ifrån sin närstående. Vi ger stöd när man åldras, för hela familjen.

Helppy

Hurdan hjälp behöver ni?

Vår helppare besöker apoteket åt dig. Vi gör det enkelt och bekvämt för dig att få de läkemedel du behöver hem. Vi hjälper dig att planera apotekbesöket, hämtar läkemedlen och levererar dem hem till dig.

Vår helppare hjälper med att planera måltider, matlagning. Helpparen ger också sällskap under måltiden. Vi hjälper till att planera inköpslistor och med matlagningen. Vi ger också sällskap under själva måltiderna. Vårt mål är att erbjuda seniorer en möjlighet att njuta av mat i gott sällskap och skapa trevliga stunder tillsammans.

Vi erbjuder hjälp och stöd för att upprätthålla hygienen i hemmet. Vi hjälper till med duschandet, påklädning och alla andra uppgifter inom personlig hygien. Vi erbjuder också hjälp med hemstädning och bykande. Vårt mål är att se till att senioren kan upprätthålla en god hygien hemma och att senioren får den hjälp som behövs för att sköta sin hygien.

Vi hjälper till med butiksbesök och handlandet av matvaror. Vår helppare hjälper senioren att handla på ett säkert och enkelt sätt. Vi hjälper till med att planera inköpslistor och handlandet samt bär hem inköpen. Om ni så önskar kan vi också göra matinköpen för er. Vårt mål är att underlätta vardagen och ge senioren en möjlighet att handla utan stress och besvär.

Vi hjälper dig att hålla ditt hem rent och säkert. Våra utbildade helppare hjälper till med städning, bykande, att ta ut soporna och andra vardagssysslor. På så sätt kan du koncentrera dig på avkoppling och andra viktiga saker medan ditt hem sköts av vår professionella personal.

Våra tjänster omfattar mångsidig hjälp med hushållssysslor som matlagning, bykande och butiksbesök. Vid behov kan vi också hjälpa till med andra dagliga uppgifter där du behöver stöd.

Våra helppare finns där för att stödja dig när du behöver sällskap, till exempel när du ska till läkarbesök. Våra professionella helppare följer med dig till och från dina ärenden.

Våra hjälparbetare erbjuder sällskap och social interaktion för ensamma seniorer. Vårt mål är att hjälpa seniorer att undvika ensamhet och öka sitt välbefinnande. Vi erbjuder personligt sällskap och samtal, sällskap vid promenader, deltagande i kulturevenemang och andra aktiviteter.

Vår vårdare-helppare hjälper till med duschandet. Hos oss får den senioren alltid hjälp med duschandet av samma bekanta vårdare. Vi erbjuder den hjälp som behövs för att tvätta sig och garanterar säkerheten i duschen.

Vi erbjuder personlig vägledning och stöd för att hjälpa senioren att säkert använda teknologi hemma. Vi kan till exempel hjälpa med att använda smartphones, datorer, surfplattor och andra enheter som kan tänkas underlätta vardagen och hjälper senioren att hålla kontakten med sina nära och kära.

Vår helppare gör det möjligt för senioren att njuta av naturen och friluftslivet på ett säkert sätt. Vår helppare promenerar tillsammans med senioren, hjälper att att hitta trevliga promenadrutter och utomhusområden samt andra aktiviteter som passar deras fysiska och hälsomässiga behov. Vårt mål är att främja seniorens välbefinnande och erbjuda dem en möjlighet att njuta av naturen och den friska luften.

*Priset utan beskattningens hushållsavdra från 42 €/h.

Varför välja Helppy?

Helppy

Alltid samma person

Vi namnger er alltid en egen hjälpare, dvs. en "helppare". Med tid kommer ni att lära känna er egen helppare och hen blir en viktig stödperson.

Helppy

Dagboksinlägg på telefon

Du kan följa besöksdagboken i realtid via telefonens applikation. Helpparna skriver dagboksonlägg efter varje besök.

Helppy

Lätt att beställa, icke bindande

Det är enkelt att be om hjälp och vi har inga bindande avtal. Låt oss diskutera om dina behov redan nu.

Helppy

"Det är lugnande att veta att en helppare besöker min mamma regelbundet."

Helppy har gett Pia sinnesro i hennes vardag som anhörig, när hennes åldrande mamma bor i Finland och hon själv är utomlands.

Helppy

”Helppys helppare har alla varit supertrevliga och ger sinnesfrid även åt oss anhöriga."

OUTI
Dotter

Helppy

"Helppy har get oss anhöriga trygghet när vi känner att hon blir väl omhändertagen."

TOM
Son


Sinnesro för hela familjen

Att en närstående blir äldre medför mycket oro. Det finns flera saker att reda ut. Vi finns här för att stödja dig.

Helppy
Helppy
Helppy
Helppy
Helppy

Helpparens besök kan se ut så här:

  • Vi börjar alltid besöket med att vara genuint närvarande och hör hur hen mår.

  • Sedan börjar vi pyssla tillsammans med hemmets tyngre sysslor som t.ex. lakanbyte, varefter vi tar oss ut på en promenad till butiken och apoteket. Allt gör vi gärna tillsammans för att aktivera din närstående och vi diskuterar ofta hela besöket igenom.

  • När vi återvänder hem värmer vi kanske upp mat och övar nåt nytt gällande telefonens användning.​ Om vi hjälper senioren med personliga hygienen, kan vi även stöda hen med duschandet och hudens insmörjning.

  • Största delen av vardagens sysslor kan skötas med ett och samma besök med den egna helpparen. Vi strävar till att då ni som seniorens närstående besöker, finns det tid för er att omgås utan brådska och att det inte alltid finns en lång rad uppgifter att skötas.

Enkel beställning

Helppy

1. Beskriv ert behov

Fyll i formuläret nedan eller ring 010 299 8 299. Vi hjälper dig organisera din närståendes vardag. Ni får en egen helppare och annan hjälp som behövs.

Helppy

2. Vi föreslår en helppare och ett introbesök

Efter introbesöket fortsätter servicen enligt era behov. Ni betalar enbart för gjorda besök, ingen tvång att binda sig i något skede.