Helppare?

En helppare är seniorens namngivna personliga hjälpare. Den egna helpparen besöker regelbundet senioren för att omfattande hjälpa med olika vardagliga sysslor. Vårt motto är att vi alltid hjälper som om det vore vår egen mamma.

Det viktigaste kriteriet för våra helppare är att seniorerna är en hjärtesak för dem. Dessutom är helpparna alerta och alltid villiga att hjälpa och önskar med tiden utveckla en vänskap med seniorerna.

Helppy

Kolla videon, där helpparna Laura och Maria delar sina erfarenheter

Ni kan vid behov välja en utbildad vårdare som er helppare

Vårdare-helppare är sjukskötare, närvårdare eller motsvarande till utbildning och har erfarenhet från att sköta seniorer.

Ifall ni vill ha stöd med hygienen eller ännu mera trygghet, välj en utbildad vårdare-helppare.

Helppy
Helppy

Helpparens besök kan se ut så här:

  • Vi börjar alltid besöket med att vara genuint närvarande och hör hur hen mår.

  • Sedan börjar vi pyssla tillsammans med hemmets tyngre sysslor som t.ex. lakanbyte, varefter vi tar oss ut på en promenad till butiken och apoteket. Allt gör vi gärna tillsammans för att aktivera din närstående och vi diskuterar ofta hela besöket igenom.

  • När vi återvänder hem värmer vi kanske upp mat och övar nåt nytt gällande telefonens användning.​ Om vi hjälper senioren med personliga hygienen, kan vi även stöda hen med duschandet och hudens insmörjning.

  • Största delen av vardagens sysslor kan skötas med ett och samma besök med den egna helpparen. Vi strävar till att då ni som seniorens närstående besöker, finns det tid för er att omgås utan brådska och att det inte alltid finns en lång rad uppgifter att skötas.

Beställ en egen helppare för din närstående

Vi har redan hundratals helpparen runt omkring Finland. Beskriv ert behov och vi föreslår en helppare just för er.

Helppy