FAQ

Hemvård för seniorer är en tjänst som siktar på att ge hjälp och stöd till seniorer hemma. Den kan omfatta ett brett utbud av tjänster som hjälp med tvätt, påklädning, matlagning och andra vardagliga uppgifter. Hemvården kan också erbjuda social samvaro och stimulans för att hålla senioren aktiv.

Du kan beställa hjälp genom att ringa oss på 010 299 8 299 eller genom att skicka ett e-post till info@helppy.fi. Du kan också fylla i en kontaktförfrågan här.

Priset för en helppare är 42 €/h, efter hushållsavdraget 16,80 €/h. Priset för en utbildad vårdare-helppare är 49 €/h, efter hushållsavdraget 19,60 €/h. Minimilängden för ett besök är 1,5h.

Priset för en hemstädning är 49 €/h. Efter hushållsavdraget kostar städtjänsten 19,60 €/h. 2h minimistädningstid.

Priser på andra tjänster hittar du här.

Det vet man inte alltid i förväg. Det är därför man inte behöver binda sig till vår tjänst, utan man kan lära känna sin helppare i lugn och ro och ändra behovet flexibelt beroende på situationen.

Ja, det får du. Vi rekommenderar er en helppare, men efter introduktionsbesöket får man vid behov byta ut helpparen.

Ja, det kan du. Vi samarbetar mycket med den kommunala hemvården. Kommunen tar vanligtvis hand om korta besök och medicinering, medan vår helppare hjälper i lugn och ro med exempelvis duschande och hygien. Här kan du läsa mer om att koppla Helppy med den kommunala hemtjänsten.

Just den mängd du behöver. Den vanligaste mängden är ett 2-timmarsbesök en gång i veckan, men vi kan också hjälpa till varje dag om det behövs.

Ja, det får man. Man får 60 % hushållsavdrag på kostnaden av tjänsten, upp till 3 500 euro/år eller totalt 7 000 euro/år för ett par.

I princip allt som kan behövas hemma eller på seniorhemmet. Allt från byktvätt till att föra ut soporna eller organisering av garderoben. Apoteks- eller butiksbesök lyckas också. Vi håller också sällskap eller ger vid behov exempelvis digistöd.

Vi kan också hjälpa dig när du skrivs ut från sjukhuset, medan du ännu är där eller då du reser för att besöka en nära anhörig. Ifall du undrar om vi kan vara till din hjälp, ring oss på 010 299 8 299 så berättar vi mera.

Har du frågor? Vi hjälper.