Vi kompletterar kommunens hemvård

Letar du efter behaglig vård och omsårg för din närstående för att komplettera den kommunala hemvården? Helppy är ett utmärkt alternativ som komplement till kommunal vård eller som första hjälp i vardagen före hemvården.

Fast ni får bra hjälp av kommunen, kan ni ändå behöva extra hjälp i er vardag för att bo hemma. Där kan vi hjälpa till.

Vi kompletterar den kommunala hemvården hos hundratals familjer runt om i Finland.
Helppy

Varför välja Helppy?

Helppy

Alltid samma person

Vi namnger er alltid en egen hjälpare, dvs. en "helppare". Med tid kommer ni att lära känna er egen helppare och hen blir en viktig stödperson.

Helppy

Dagboksinlägg på telefon

Du kan följa besöksdagboken i realtid via telefonens applikation. Helpparna skriver dagboksonlägg efter varje besök.

Helppy

Lätt att beställa, icke bindande

Det är enkelt att be om hjälp och vi har inga bindande avtal. Låt oss diskutera om dina behov redan nu.

Sällskap och omvårdnad med god tid

Helpparen hjälper med alla tänkbara vardagliga sysslor och finns till som sällskap utan brådska. Helpparens besök är oftast 2-4 timmar långa, så alla sysslor sköts i lugn och ro och det blir även tid över för pratstunder.

Helppy

Vi hjälper som om vi hjälpte vår egen mamma, mångsidigt och med alla tänkbara sysslor i vardagen.

Vad hjälper kommunen med?

Kommunala hemvården hjälper oftast bara med de nödvändigaste behoven som:

 • Läkemedelsvård

 • Hygien

 • Färdigmåltiders uppvärmning

 • Stödtjänster

Besöken är oftast korta och av varierande vårdare. Många stöd har blivit stödtjänster. Tiden spenderad hemma har minskat. Butiken besöks inte längre och utepromenader hör inte längre till kommunens ansvar. Butikskassen och färdigmaten hämtar kurriren. Duschhjälp ges en gång i veckan av främmande vårdare. Med städning stöder kommunen bara de med lägst inkomster.

Så här hjälper Helppy:

Helppy kompletterar den kommunala hemvården på många sätt, alltid med en bekant personlig helppare:

 • Utomhuspromenader

 • Butiksbesök

 • Duschhjälp med bekant vårdare

 • Hemmets sysslor och underhåll

 • Följeslagande till ärenden

 • Måltider tillsammans

 • Teknikstöd

 • Med mycket mera

Er egen bekanta helppare besöker regelbundet och i lugn och ro. Helpparen hjälper med allt som hen skulle hjälpa sin egen mamma. Stor del av vardagssysslorna kan avklaras med ett besök från helpparen per vecka.

Du kan använda dig av servicesedlar i följande kommuner:

Asikkala, Borgnäs, Borgå, Fredrikshamn, Gustav Adolfs, Heinola, Helsingfors, Hollola, Hyvinge, Itis, Kärkölä, Kotka, Kouvola, Lahtis, Lovisa, Mäntsälä, Miehikkälä, Nurmijärvi, Orimattila, Padasjoki, Pyttis, Sibbo, Sysmä, Träskända, Tusby, Vederlax

FAQ

Du kan beställa hjälp genom att ringa oss på 010 299 8 299 eller genom att skicka ett e-post till info@helppy.fi. Du kan också fylla i en kontaktförfrågan här.

Vi strävar efter att besvara din förfrågan så snabbt som möjligt. På vardagar svarar vi inom 24 timmar.

Priset för vardagshjälp är 42 €/h, efter hushållsavdraget 16,80 €/h. Priset för vård är 49 €/h, efter hushållsavdraget 19,60 €/h. Minimilängden för ett besök är 1,5h.

Priset för en hemstädning är 49 €/h. Efter hushållsavdraget kostar städtjänsten 19,60 €/h. 2h minimistädningstid.

Priser på alla tjänster hittar du här.

Det vet man inte alltid i förväg. Det är därför man inte behöver binda sig till vår tjänst, utan man kan lära känna sin helppare i lugn och ro och ändra behovet flexibelt beroende på situationen.

För att säkerställa att du får bästa möjliga hjälp för din närstående i hemmet hjälper vi dig alltid att hitta rätt paket av tjänster och besöksfrekvens.

Ja, det får du. Vi rekommenderar er en helppare, men efter introduktionsbesöket får man vid behov byta ut helpparen.

Vi anställer assistenter, vårdare och städare, som alla har valts ut genom omfattande intervjuer och introduktion. Detta säkerställer att de är engagerade i att hjälpa dig i ditt dagliga liv. Våra vårdare är alltid utbildade inom social- eller hälsovård, och våra städare är utbildade inom städning eller har lång erfarenhet av professionell städning.

Just den mängd du behöver. Den vanligaste mängden är ett 2-timmarsbesök en gång i veckan, men vi kan också hjälpa till varje dag om det behövs.

Många av våra kunder beställer hjälp utöver den kommunala hemtjänsten. I det här fallet tar kommunen hand om de dagliga besöken, medan en helppare hjälper dem i deras vardag utan brådska.

Ja, det får man. Man får 60 % hushållsavdrag på kostnaden av tjänsten, upp till 3 500 euro/år eller totalt 7 000 euro/år för ett par.

Med hushållsavdraget är priset för vardagshjälp 16,80 €/h och priset för vård- och städtjänster 19,60 €/h.

Hushållsavdraget är ett bra sätt att spara pengar och få de vårdtjänster du behöver i hemmet. Vi finns här för att hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av denna förmån. Tveka inte att kontakta oss om du behöver ytterligare information eller hjälp.

I princip allt som kan behövas hemma eller på seniorhemmet. Allt från byktvätt till att föra ut soporna eller organisering av garderoben. Apoteks- eller butiksbesök lyckas också. Vi håller också sällskap eller ger vid behov exempelvis digistöd.

Vi kan också hjälpa dig när du skrivs ut från sjukhuset, medan du ännu är där eller då du reser för att besöka en nära anhörig. Vi erbjuder också stöd för närståendevårdare, med eller utan servicevoucher. Utöver dessa erbjuder vi hemstädning, läs mer om denna tjänst här.

Ifall du undrar om vi kan vara till din hjälp, ring oss på 010 299 8 299 så berättar vi mera.

Ja, det kan du. Vi samarbetar mycket med den kommunala hemvården. Kommunen tar vanligtvis hand om korta besök och medicinering, medan vår helppare hjälper i lugn och ro med exempelvis matlagning, duschande och hygien. Här kan du läsa mer om att koppla Helppy med den kommunala hemtjänsten.

Enkel beställning

Helppy

1. Beskriv ert behov

Fyll i formuläret eller ring 010 299 8 299. Vi hjälper dig organisera din närståendes vardag. Ni får en egen helppare och annan hjälp som behövs. 

Helppy

2. Vi föreslår en helppare och ett introbesök

Efter introbesöket fortsätter servicen enligt era behov. Ni betalar enbart för gjorda besök, ingen tvång att binda sig i något skede.

Helppy
Fyll i formuläret eller ring oss 010 299 8 299. Vi svarar inom 24 h på vardagar.
Laura, servicechef

Beskriv ert behov

Ifyllande av blanketten binder inte till någonting.


Vardagshjälp (medhjälpare, 42 €/h)

Utepromenader
Följeslagande
Butiksbesök
Sällskap och omsorg
Vardagssysslor
Hjälp med hemelektronik
Diskande
Bykande
Föra ut soporna

Vård (vårdare, 49 €/h)

Duschhjälp
Hygienhjälp
Stöd till egenvård

Hemstädning (hemstädare, 49 €/h)

Hemstädning (inkl. redskap)

Tilläggstjänster hem

Fönstertvätt 49 €/h (inkl. redskap)
Massage från 70 €/h
Fysioterapi 95 €/h
Fotvård 95 €/h (inkl. redskap)

Tilläggsinfo

Var hjälp behövs?

Dina kontaktuppgifter *

Vi svarar inom ett dygn på vardagar.