Wolt ja Helppy yhteistyössä: helpperit opettavat senioreita tilaamaan ruokaa kotiin

Ravinto on seniorin toimintakyvyn peruspilari. Lähes aina senioreiden ruokailussa on kuitenkin puutteita monenlaisista eri syistä. Helppy ja Wolt yhteistyössä auttavat senioreita helpomman ruokailun kanssa.Omalta helpperiltään voi tilata Wolt-opastuksen, jonka aikana helpperi ja seniori yhdessä opettelevat ruoan tilaamista kotiin.


Seniorit ovat ottaneet opastukset innolla vastaan:


”Eikö ne ole niitä sinisiä isoja reppuja kantavia ihmisiä kadulla? Kyllä tiedän Woltin, niitä näkee kadulla melkein joka päivä. Kokeilen mielelläni!”, sanoi yksi seniorimme.


Woltissa ravintolatarjonta on laaja ja uusiakin annoksia voi olla helppo kokeilla, kun selaileminen onnistuu omalta kotisohvalta. Seniorit innostuivat kokeilemaan muun muassa avocadopastaa ja sushia. Kuitenkin esimerkiksi Helsingissä on tarjolla myös monia senioreille tuttuja paikkoja:


”Tuon ravintolanhan minä tiedän, se on ollut siinä kadunkulmassa pitkään!”.


Helpointa Woltista tilaaminen on ollut tietokoneella. Ensimmäinen kerta vaatii hieman enemmän taitoa ja asetuksien tekemistä, mutta selain muistaa seuraavilla kerroilla maksutiedot ja osoitteet, jolloin tilaamisesta tulee niin helppoa, että se sujuu helposti jopa 87-vuotiaalta.


”Katsos, nyt muistin, että tuosta ei saa painaa. ”Toimitus oven taakse” on jo valittuna, koska nappula on vihreä!”.


Ruokaa odotellessa helpperit ja seniorit seurailivat kuskin etenemistä kartalta tai vaikka puuhastelivat kodin askareiden kanssa. Jotkin ateriat myös osoittautuivat niin isoiksi, että niistä riittii ruokaa kahdelle eri lounaalle:


”Onpa tämä ateria iso, tästä riittää kahdeksi päiväksi.”


Käyttötarkoituksia keksittiin monia: yksi oli halukas tilaamaan Woltista ruoat lapsenlapsille seuraavalla kyläilykäynnillä ja toinen halusi tilata pienrautaa Clas Ohlsonilta seuraavan kerran, kun lamppu pitää vaihtaa.


Katso lisää senioreiden wolttaamisesta Instagramistamme!

 

Helppyllä senioria auttaa aina sama tuttu ihminen – helpperi, jonka kanssa seniorit ajan kanssa ystävystyvät. Useat helpperimme ovatkin senioreillemme heidän arkensa luottohenkilöitä.


 

Helppy perustettiin aikanaan omalle äidille. Lue tarinamme täältä!


 

Oletko huolestunut läheisestäsi, jolla on muistisairaus?

Me olemme Helppy, uudenlainen senioripalvelu. Meiltä seniori saa apua aina samalta nimetyltä henkilöltä, helpperiltä. 

Läheisen muistisairaus tuo arkeen huolia, joita ennen ei ole ollut. Me tiedämme, se on raskasta. Apua on kuitenkin tarjolla. 

Meiltä seniori saa apua arkeen aina samalta, tutulta henkilöltä, helpperiltä. Usein helpperistä tulee sekä seniorille että hänen omaisilleen arjen luottohenkilö. Helppyn avulla jo monet seniorit asuvat kotona pidempään, tukenaan oma tuttu avustaja.

Rollaattori

Ota 15 minuuttia ja laita iäkkään läheisesi asiat kuntoon

Lähes jokainen työssäkäyvä hoitaa jossain vaiheessa iäkkään vanhempansa asioita. Siksi loimme Omaisportaalin. Siellä järjestät läheisesi asiat kuntoon, täysin ilmaiseksi.

  • Selkokielistä opastusta

  • Tärkeimmät lomakkeet kootusti

  • Kodin turvakartoituslista

  • Alennuskoodit kumppaneiltamme

Tablet-mockups.png
Richard Nordström

”Perustin Helppyn, koska halusin parempaa tukea äidilleni. Hän oli ensimmäinen asiakkaamme, nyt autamme jo satoja senioreita.”

Richard Nordström

Perustaja, Helppy