Ilmainen puhelinneuvonta

Tarvitsetko apua läheisen ikäihmisen arjen ratkaisujen löytämisessä? Ei huolta, me autamme, soita meille niin jutellaan!

Pikaopas: Vanhuksen kodin siivous

Kodin siisteys on tärkeä elementti tukemaan ikäihmisen itsenäistä elämistä, mutta se voi samalla olla haaste oma-aloitteisuuden ja toimintakyvyn heikentyessä. Erityisesti muistisairaille.

Kun kodin pinnat alkavat näyttää epäpuhtailta, kylpyhuone ja keittiö epähygieenisiltä, jääkaappi täynnä pilaantuneita ruokia ja roskia (kuten sanomalehtiä) alkaa muodostua kasoittain ympäri asuntoa, on usein viimeistään silloin syytä harkita siivousapua.


Vanhuksen kodin siivous vaatii toisenlaista otetta

Vanhuksen kodin siivouksessa kohtaa monta erityishaastetta, joita tavalliset siivousyritykset tai jopa monet kotihoitoalan siivoojat eivät huomioi. Monesti siivouspalveluilla on nykyään jopa niin tarkoin määritellyt tehtävälistat ja ohjeet, etteivät he edes yritä käytännönläheisesti saada siivottua. 


Tavallinen esimerkki vanhuksen arjesta olisi vaikka, kun lehtiä tai roskia on kerääntynyt pinnoille (kuten pöydille tai lattialle), niin siivoojat tavallisesti siivoavat vain näiden ympäriltä eivätkä vie näitä roskiin. Lisäksi pitää aina pyytää ja maksaa erikseen mm. jääkaappien ja roskatilojen siivoamisesta, jotka ovat kriittisiä ikäihmisen hygienialle.


Nämä asiat teidän kannattaa huomioida

Kun valitsette siivousapua vanhuksen kotiin, suosittelemme teidän huomiovan seuraavia kohtia:

 • Varmistakaa sisäänpääsy asuntoon tilanteissa, jolloin vanhus on unohtanut käynnin (esim. tehkää avainsopimus)

 • Vaatikaa oman nimetyn siivoojan saamista, joka hoitaa mahdollisimman paljon käynneistä. Tämä vahvista turvallisuuden tunnetta eritoten muistisairaille, kun vierailijoiden vaihtuvuus vähenee.

 • Varmistakaa, että siivouksessa raivataan tarvittaessa niin, etteivät esim. sanomalehdet, ruokapaketit tai esillä olevat astiat estä siivoamista

 • Varmistakaa, että jääkaappi, roskatilat, WC ja kylpyhuone kuuluvat siivoukseen. Jääkaapissa olisi hyvä myös pyytää, että pilaantuneet ruoat heitettäisiin pois

 • Pyytäkää, että roskat viedään jäteastioihin ulos mennessä, etteivät alla kerääntyä, kun ikääntyneellä saattaa olla haasteita jätteiden kantamisessa

 • Yhdistäkää siivous pyykkien pesemiseen ja sänkyvaatteiden vaihtamiseen siivouksen aikana, jos mahdollista

 • Pyytäkää, että havainnot mahdollisista vioista ilmoitetaan, kuten esim. valaisimien palamisista, WC-paperin loppumisesta tai kahvojen rikkoutumisesta

 • Varmista, ettei palvelusta makseta arvonlisäveroa (ALV). Kotipalvelut ovat vanhuksille ALV-vapaita, jos vanhuksen toimintakyky on alentunut iän tai sairauden takia.

 • Kannustakaa siivoojia keskustelemaan vanhusten kanssa, jolloin tästäkin syntyy sosiaalinen hetki. Vanhsuten yksinäisyys on tavallista. Tämä toimii usein parhaiten, jos aina käy sama henkilö

Helppy tarjoaa apua kotiin aina samalta omalta nimetyltä avustajalta – helpperiltä. Autamme kuin omaa äitiämme.

Meille on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki osoituksena yhteiskunnallisen hyvän tuottamisesta.

Helppy madaltaa ikäihmisten kynnystä pyytää apua ja on heille tärkein kumppani arjessa

Apua aina samalta tutulta henkilöltä – juuri silloin kun tarvitset. Saatavilla koko Suomessa.

Jokainen meistä vanhenee ja jokainen meistä tulee tarvitsemaan apua. Apua pyydetään kuitenkin usein liian myöhään. Me Helppyllä muutamme tätä tarjoamalla apua ja hoivaa, jota halutaan vastaanottaa. Autamme jokaista kuin omaa läheistämme, huolehtien jokaisesta yksityiskohdasta. Meiltä myös omainen saa tarvitsemansa opastuksen ja tuen.

Meillä perheet kohdataan täydellä sydämellä, ilman kiirettä.

Rollaattori

”Oma äitini oli ensimmäinen asiakkaamme, nyt autamme jo satoja senioreita ja olemme omaisten tukena.”

Richard Nordström

Perustaja, Helppy

Helppy on palvelu, joka uudistaa rohkeasti hoiva-alaa. Meiltä ikäihmiset saavat apua aina samalta henkilöltä, helpperiltä – juuri silloin kun on tarve. Tarjoamme kokonaisvaltaista apua ikäihmiselle itselleen, heidän kotiinsa sekä omaisilleen. Meillä on jo satoja tyytyväisiä asiakkaita ja meille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen yritys -merkki. Monesti ikäihmiset pyytävät ja heille hankitaan apua liian myöhään. Me haluamme muuttaa tätä.

Seniorin tärkein kumppani. 
Toimimme valtakunnallisesti.

Helppy Oy

Y-tunnus: 2910554-3

Yhteystiedot

Tilaa uutiskirjeemme!

Seuraa meitä

info@helppy.fi

010 299 8 299

Sepänkatu 13

00150 Helsinki

 • instagram-logo_white
 • facebook-logo-button_white
 • linkedin-logo-button_white