Senioripuhelimet: Vinkit siihen, miten muokata iPhonesta seniorille käyttäjäystävällisempi!Älypuhelimen käyttäjältä vaaditaan tänä päivänä yhä enemmän ymmärrystä laitteen käytöstä. Senioreille puhelinten uudet ominaisuudet tuottavat lähinna vain päänvaivaa. Senioripuhelimet ovat yksi vaihtoehto, mutta iPhone voi myös toimia pienin muokkauksin.


Markkinoilla on monenlaisia senioripuhelimia, kuten esimerkiksi Doron senioripuhelimet, joissa käytettävyys on suunniteltu erityisesti seniori edellä. Uuden laitteen hankkiminen on kuitenkin työlästä ja läheisen voi olla vaikea opastaa itselleen uuden laitteen käyttöä ja vastata ikäihmisen kysymyksiin. Tavallisen puhelimen, esimerkiksi iPhonen, asennuksia muokkaamalla ja tiettyjen lisäsovellusten käyttöönotolla voidaan saada puhelimesta ikäihmiselle jopa käyttäjäystävällisempi kuin senioripuhelin olisi.


Tähän blogiin olemme keränneet vinkkejä iPhonen muokkaamiseen ikäihmiselle sopivammaksi: eli miten iPhonesta senioripuhelin. Vinkit on luotu iPhonelle, jossa oli iOS 11.4 ohjelmistoversio käytössä.