Huolettaako läheisen ikäihmisen pärjääminen arjessa? Tässä viisi vinkkiä huolenpitoon.

Kiitos, että päädyit lukemaan blogiamme. Seniorit ja heidän auttaminen ovat meille sydämen asia.


Oman vanhemman vanhenemisen huomaa aluksi pienistä seikoista


Sohvalta nouseminen on aiempaa hankalampaa, painavien astioiden nostelu tuottaa vaikeuksia tai muisti saattaa reistailla. Vanhenemisen huomaaminen herättää monenlaisia tunteita: Mitenköhän läheinen pärjää omassa arjessaan? Miten voin itse olla avuksi? Tarvitaanko ulkopuolista apua?


Tässä blogissa esittelemme viisi yksinkertaista vinkkiä siihen, miten huolehtia läheisestä ikäihmisestä.


  1. Varmista riittävä ravinto. Ikäihmisten makuaisti on usein heikompi ja ravintoaineet voivat imeytyä huonommin. Riittävä ja monipuolinen ravinto on kuitenkin tukipilari koko toimintakyvylle. Vinkki: erilaiset Nutridrinkit (esim. Souvenaid) helpottavat nopeaa energiansaantia ja pitävät samalla huolen riittävästä nesteytyksestä!

  2. Huolehdi ja testaa toimintakyky. Toimintakyky on voinut monilla nyt koronaeristyksen myötä laskea äkisti. Niin ikäihmisen kuin myös omaisen on hyvä tietää, millainen on tämänhetkinen toimintakyky. Se selviää esimerkiksi fysioterapeutin tekemällä "kuntotestillä", jonka pohjalta on helpompi arvioida itsenäistä arjessa pärjäämistä. Lisää testistä voit lukea täältä.

  3. Huolehdi kodin esteettömyydestä. Kaatumiset ovat ikäihmisten yleisin tapaturma. Pienikin tavaroiden uudelleenjärjestely ja siivous selkeyttävät kotia paljon ja tekevät liikkumisesta helpompaa ja turvallisempaa. Lisää ikäihmisen kodin turvallisuudesta voit lukea tästä blogtekstistämme.

  4. Tarvittaessa harkitse muistitestiä. Muistiongelmia ilmenee joka kolmannella yli 65-vuotiaalla suomalaisella. Aina kyse ei ole muistisairaudesta, mutta muistihaasteiden syy kannattaa selvittää mielummin liian ajoissa kuin liian myöhään. Jos omaisen muisti mietityttää, kannattaa ehdottaa muistitestiin menemistä. Lisää testistä voit lukea tästä blogistamme.

  5. Hanki tarvittava apu ajoissa. Jo pienellä viikoittaisella säännöllisellä seuranpidolla ja arjen avulla voi olla iso vaikutus ikäihmisen mielialaan. Mikäli avuntarve on suuri, kannattaa tutustua teksteihimme yksityisen ja julkisen kotihoidon eroista ja seniorikodeista.

Me tiedämme, että kynnys pyytää ja vastaanottaa apua voi olla korkea. On hyvä pitää mielessä, että ikäihmiset kuitenkin aina kovin avusta ilahtuvat.

Tarjoa apuasi lämmöllä ja kuulostele tarkkaan, mitä läheisesi voisi tarvita. Usein apua tarvitaan ensiksi kodin ylläpitoon: siivoukseen ja arjen askareisiin. Tärkeintä ovat hyvät kokemukset ja se, että auttava ihminen on läsnä ja kohtaa ikäihmisen ajan kanssa.


Helppyllä senioria auttaa aina sama tuttu ihminen – helpperi, jonka kanssa seniorit ajan kanssa ystävystyvät. Useat helpperimme ovatkin senioreillemme heidän arkensa luottohenkilöitä.
Helppy perustettiin aikanaan omalle äidille. Lue tarinamme täältä!Yksikin käynti viikossa tekee arjesta usein huomattavasti helpompaa. Lunasta ilmainen kokeilukäynti vaikka heti!

Avun pyytäminen on hankalaa. Siksi haluamme madaltaa kynnystä pyytää apua tarjoamalla ensimmäisen käynnin veloituksetta. Lue lisää ja lunasta käynti täältä.

Meille on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki osoituksena yhteiskunnallisen hyvän tuottamisesta.

Helppy madaltaa ikäihmisten kynnystä pyytää apua ja on heille tärkein kumppani arjessa

Apua aina samalta tutulta henkilöltä – juuri silloin kun tarvitset. Saatavilla koko Suomessa.

Jokainen meistä vanhenee ja jokainen meistä tulee tarvitsemaan apua. Apua pyydetään kuitenkin usein liian myöhään. Me Helppyllä muutamme tätä tarjoamalla apua ja hoivaa, jota halutaan vastaanottaa. Autamme jokaista kuin omaa läheistämme, huolehtien jokaisesta yksityiskohdasta. Meiltä myös omainen saa tarvitsemansa opastuksen ja tuen.

Meillä perheet kohdataan täydellä sydämellä, ilman kiirettä.

Rollaattori

”Oma äitini oli ensimmäinen asiakkaamme, nyt autamme jo satoja senioreita ja olemme omaisten tukena.”

Richard Nordström

Perustaja, Helppy

Helppy on palvelu, joka uudistaa rohkeasti hoiva-alaa. Meiltä ikäihmiset saavat apua aina samalta henkilöltä, helpperiltä – juuri silloin kun on tarve. Tarjoamme kokonaisvaltaista apua ikäihmiselle sekä heidän omaisilleen. Meillä on jo satoja tyytyväisiä asiakkaita ja meille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen yritys -merkki.

 

Monesti ikäihmiset pyytävät ja heille hankitaan apua liian myöhään. Me haluamme muuttaa tätä.

Toimimme valtakunnallisesti.

Helppy Oy

Y-tunnus: 2910554-3

Yhteystiedot

Tilaa uutiskirjeemme!

Seuraa meitä

info@helppy.fi

010 299 8 299

Sepänkatu 13

00150 Helsinki

  • instagram-logo_white
  • facebook-logo-button_white
  • linkedin-logo-button_white