Omaishoitajan tuki

Arvokkaimman hoitajan pitää myös saada levätä

Omaishoitaja tekee todella arvokasta työtä. Jotta myös heidän jaksamisesta pidetään huolta, on tärkeää suoda heille omaa vapaa-aikaa. Aikaa tehdä itselle mielekkäitä asioita.

 

Tulemme pitämään seuraa rakkaimmallenne, jolloin omaishoitaja saa hetken ansaittua omaa aikaa esim. omiin harrastuksiin tai ystävien näkemiseen.

 

Oma koti on ihmisille rakas paikka, ja sujuva arki syntyy jokaiselle erilaisista asioista. Hoitokodin lyhytaikainen käyttö on toinen vaihtoehto. Suunnittelemme omaishoidon tuen ja sijaishoidon aina henkilökohtaisesti sekä asiakkaidemme toiveita kuunnellen.

Usein omaishoitajan vapaalla:

  • Käydään kävelyllä

  • Jutellaan ja luetaan lehteä yhdessä

  • Pelatan pelejä

  • Syödään tai laitetaan ruokaa yhdessä

  • Tai häärätään yhdessä kodin askareiden parissa

 

Suuri osa omaishoidon tuen asiakkaistamme tilaa palvelumme kunnan myöntämällä palvelusetelillä. Säännölliset vapaapäivät auttavat omaishoitajan jaksamista, joten vapaat kannattaa ehdottomasti käyttää. Omaishoitosopimus takaa vähintään kaksi vapaapäivää kuukaudessa. Jos kunnalta saa palvelusetelin sijaisen hankkimista varten, asiakkaan omavastuuosuudeksi jää enintään 11,40 euroa vuorokaudessa

 

Usein kotihoitoa käytetään esimerkiksi silloin, kun pariskunnan toisen osapuolen toimintakyky on alentunut. Tällöin toinen toimii toisen omaishoitajana, ja hoitoa on tukemassa ammattitaitoinen hoitaja sovitun ajan viikossa. Näin pariskunnan yhteinen aika muuttuu enemmän sellaiseksi, mitä se oli ennen toimintakyvyn alentumista.

Olemme tukena juuri siinä, missä tukea tarvitaan. Autamme esimerkiksi ruoanlaitossa, ulkoilussa, kuntoutuksessa, kaupungilla asioimisessa ja siivoamisessa.

Tilaa omaishoitajan tukea

Helsingin kaupungin sosiaaliohjauksen myöntämä palveluseteli on tavallisin tapa maksaa palvelu, jolloin asikas maksaa vain omavastuuosuuden (11,40€). Tuemme myös palvelusetelin ylimenevää tarvetta, viikonloppuina ja jopa yöhoitajina, jolloin hintamme on alkaen 38€/h (tai 19€/h kotitalousvähennyksen jälkeen).

Tiedustele:

info@helppy.fi

Tule käymään:

Sepänkatu 13 

00150 Helsinki

Paikallinen kattava kotipalvelu 

ikääntyneille ja heidän omaisilleen

Helppy Oy

Y-tunnus: 2910554-3

www.helppy.fi

info@helppy.fi

+358 50 547 3340

Sepänkatu 13

00150 Helsinki

  • instagram-logo_white
  • facebook-logo-button_white
  • linkedin-logo-button_white