Täydentävät lisäpalvelut

Haluamme olla tärkein kumppani läheisesi ikääntyessä.

Tarjoamme oman helpperin lisäksi paljon muita täydentäviä palveluita kotiin ja pyrimme auttamaan aina kaikessa mahdollisessa.

Fysioterapia

Yhteistyössä

KRauta.png
Kotifysio.png
Ekman.png
GrabbarnaFlytt.png

Ikkunanpesu

Ammattitaidolla ja luottamuksella

Ikkunanpesu on yksi fyysisesti hankalimmista kodin askareista. Monille senioreille tämä on pelottava tehtävä ja syystäkin, koska kaatumisriski on merkittävä. Toisaalta seniori nauttii paljon siitä, kun ikkunat ovat kirkkaaksi pestyt ja joista voi katsella kahvikuppi kädessä aurinkoista päivää.

Hyvän tuloksen aikaansaamiseksi vaaditaan ammattitaitoa. Ikkunanpesijämme ovat kokeneita ja luotettavia. Vaadimme myös heiltä hyviä sosiaalisia taitoja, jotta palvelu olisi mukava vastaanottaa.

Ikkunanpesumme sisältää:

 • Ikkunan edustan kalusteiden ja esineiden siirtämisen

 • Ikkunan pesun

 • Välineet ja pesuaineet

 • Kalusteiden ja esineiden laittamisen takaisin paikalleen

Hinta: 48 €/h 

Tilaa asiakaspalvelusta 010 299 8 299 tai sähköpostitse info@helppy.fi. Kysy lisää puhelimitse tai chatissä!

Nosa Tero.png

Tero Nosa

Ikkunanpesijä

Hei, olen Tero, yksi Helppyn ikkunanpesijöistä!

Minulla on yli 20 vuoden kokemus sekä koti- että toimistoikkunoiden pesusta. Minulle luottamus on tärkeä ja haluan aina tehdä työn huolellisesti. Koen, että on hienoa päästä auttamaan senioreita ja tutustua heihin.

 

Fysioterapia ja hieronta

Toimintakyvyn edistämistä ammattitaidolla

Fysioterapia edistää toimintakykyä, liikkumista ja omatoimisuutta.

Omassa kodissa tehtynä fysioterapialla on erityinen merkitys. Seniorin kotioloissa fysioterapeutti voi suunnitella fysioterapian ottaen huomioon seniorin kotiympäristön ja hyödyntää sitä.

Fysioterapeuttimme tekee seniorille yksilöllisen toimintakyvyn kartoituksen ja laatii henkilökohtaisen hoitosuunnitelman sekä ohjeet.

Fysioterapiamme sisältää:

 • Fyysisen toimintakyvyn testaamista

 • Ohjausta ja neuvontaa

 • Terapeuttista harjoittelua

 • Leikkauksen jälkeen kuntouttamista

 • Hierontaa

Arvioimme myös apuvälineiden tarpeen ja avustamme niiden hankinnassa. Monesti apuvälineitä voidaan myös lainata.

Robert_circle.jpg

Robert Westerholm

Fysioterapeutti

Hei, olen Robert, yksi Helppyn fysioterapeuteista!

Olen rekisteröity fysioterapeutti (Valvira) ja kokenut kotikäyntien tekijä. Olen tehnyt senioreille kotikäyntejä jo yli kymmenen vuotta ja olin mukana käynnistämässä fysioterapiapalvelua Doctagonilla.

Tarjoan myös hierontaa ja akpunktiota lihaskipujen hoitoon.

 

Jalkahoito

Terveydenhoidollinen jalkahoito kotioloissa

 Erityisesti vanhemmalla iällä jalkavaivat heikentävät usein terveyttä ja toimintakykyä. 

 

Jalkahoitajamme ehkäisevät erilaisten jalkasairauksien syntyä, auttavat tunnistamaan olemassa olevia jalkaongelmia ja hoitavat jo syntyneitä vaurioita. Hoidamme myös sairausperäiset jalkaongelmat, kuten esimerkiksi diabetes-, reuma- ja psoriasisjalat. Diabeetikolle jalkojen hoito on erityisen tärkeää heikentyneen verenkierron ja tuntoaistin vuoksi. 

Meillä vaativammat jalkahoidot suorittavat aina terveydenhuollon ammattilainen – rekisteröitynyt jalkaterapeutti. Kaikki ovat rekisteröity Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastoon (Valvira).

Milloin jalkaterapiaan? 

 • Jalkakipu

 • Jalkahoito

 • Ihomuutokset jalassa

 • Kynsimuutokset

 • Jalan tai alaraajan asentomuutos

 • Jalan toiminnalliset muutokset

 • Alkaneet alaraajaongelmat 

 • Erityisryhmät esim. nivelsairaudet (erit. nivelreuma), diabetes mellitus, ihosairaudet

Jalkahoitomme sisältää:

 • Kynsien lyhennyksen, ohennukset ja ongelmakynsien hoidon

 • Ihokovettumien, känsien, hautumien ja ihorikkojen hoidon

 • Jalkojen rasvauksen

Elsa_circle.jpg

Elsa Kiramo

Jalkaterapeutti

Hei, olen Elsa, yksi Helppyn jalkaterapeuteista!

 

Olen rekisteröitynyt jalkaterapeutti (Valvira) ja olen toiminut Ullanlinnan BodyLife:lla sekä Lounais-Suomen diabetesasemalla. Olen reipas ja sosiaalinen jalkaterapeutti. Hienointa on, kun tyytyväiset asiakkaamme ovat suositelleet apuani ystävilleen.

 

Jalkaterapeuttina autan mm. jalkaterveyden edistämisessä ja ylläpitämisessä, jalkasairauksien ehkäisemisessä ja hoitamisessa, liikkumisen edistämisessä, jalkineohjauksessa sekä erilaisten harjoitteiden ohjaamisessa.

 

Apuvälineet & muutostyöt

Tee kodista turvallisempi itsenäistä elämistä varten

Me kaikki haluamme pärjätä itsenäisesti mahdollisimman pitkään ja omat kykymme ovatkin suurin voimavaramme – siksi omaan kotiin kannattaa panostaa.

 

Tutussa, siistissä ja selkeässä ympäristössä on helpompi selvitä itsenäisesti. Monissa tapauksissa joidenkin pienten muutosten avulla omasta kodista saadaan yhtä turvallinen ja toimiva kuin asunto tai huone senioritalossa olisi.

Apuvälinetarpeet kartoitetaan yhdessä. Meiltä saatte neuvoa sopivista apuvälineistä, suositeltavista malleista sekä käyttöönotosta.  ​

 • Neuvomme myös kaupungin apuvälinelainaamon tarjonnassa ja autamme esimerkiksi niiden kotiin kuljetuksessa

 • Suuremmissa asennettavissa apuvälineissä voitte hyödyntää suosittelemiamme toimittajia ja asentajia – ja voimme auttaa tilaamisessa ja logistiikassa

Muutostyötarpeet kartoitetaan samalla ja voitte hyödyntää meidän kilpailuttamaamme tarjousta K-Raudasta, jonka myötä saatte monet turvatuotteet asennettuna 20-40% alennuksella. Saatte myös yhteisen esitteemme turvatuotteista. Tavallisia muutostöitä ovat kynnysten poistamiset sekä kylpyhuoneeseen tukikaiteitten ja seinätuolien kiinnittämiset. Turvallisuutta voi myös kohentaa liesivahdilla ja kosketusvapailla hanoilla, jotka sulkeutuvat itsestään. 

Apuvälineet.jpg
 

Byrokratiatuki

Ota tehokkaasti haltuun tarvittavat järjestämiset

Autamme teitä ottamaan tarvittavan byrokratian tehokkaasti haltuun. Olemme ryömineet läpi byrokratiaviidakon lukuisia kertoja ja voimme toimia teidän kokeneena oppaananne. Usein voimme hoitaa asian maaliin asti teidän puolestanne valtakirjan tai muun suostumuksen nojalla – muissa tilanteissa voimme olla teidän osaava oikea käsi.

 

Monet paperityöt tarvitsee usein tehdä vain kerran kuntoon niin asia on hoidossa loppuelämän (esim. hoitotahdot, edunvalvontavaltuutukset). Muut asiat vaativat useimmiten vain pienen päivityksen silloin tällöin tai nopeutuvat huomattavasti esikäsittelystä (esim. Kelan tuet, lääkelistat). 

 

Byrokratiatukeen kuuluu:

 • Kelan ’eläkettä saavan hoitotuen’ hakemuksen täyttämisen tukeminen

 • Verotuksen kotitalousvähennyksen täyttämisen tukeminen

 • Apteekin tiliasiakkuuden ja Kanta-suostumuksen avaaminen kätevää lääkehuoltoa, reseptien uusimista ja lääkelistan päivittämistä varten

 • Lääkelistan läpikäynti ja päivitetyn listan vieminen Kanta-järjestelmään (huom: oma lääkärinne määrää lääkityksen)

 • Hoitotahtolomakkeen läpikäynti ja todistaminen (tarvitaan kaksi todistajaa)

 • Edunvalvontavaltuuslomakken läpikäynti ja todistaminen (tarvitaan kaksi todistajaa)

 • Ateria- ja kauppapalveluiden järjestämisessä tukeminen (kaupungin tukipalveluna tai yksityisten vaihtoehtojen käyttö)

 • Saatte meiltä myös kaikki tavallisimmat lomakkeet (terveysaseman valtakirjat, sähköisen asioinnin valtakirjat jne.)

 

Lisäpalveluna voimme tulla teidän tueksenne mukaan kaupungin sosiaaliohjaajan kotikäynnille. Tällöin voimme samalla yhteisellä käynnillä suunnitella kotiin tuotettava apu. Monesti paras ratkaisu voi olla yksityisen kotipalvelun ja kaupungin palveluiden sekä tukipalveluiden hyödyntäminen yhdessä. Jos saatte kaupungilta palveluseteleitä heidän tarvearvioinnin perusteella, voitte käyttää niitä maksamaan meidän palveluitamme. 

Byrokratia.jpg
 

Apua muuttamiseen

Muuttaminen on aina työlästä – eritoten senioreille. Monesti vuosien varrelta on kerääntynyt paljon tavaraa ja muistoja. Muuton yhteydessä on paljon läpikäytävää ja lajiteltavaa. Pitää valita tärkeimmät esineet ja vaatteet mukaan pieneen uuteen seniorikodin asuntoon. Monesti pitää valita mukaan huonekaluja ja mikäli ei löydy kooltaan sopivia, pitää lisähankintoja tehdä. Järjestämisessä pitää monesti hoitaa muuttoilmoituksia, pankin suoraveloituksia ja hoidon siirtymistä uuteen taloon (ml. turvapuhelin).

Helppy auttaa monia senioreita ja omaisia näissä tärkeissä tunteellisissa elämänvaiheissa. Meiltä saatte nimetyn helpperin avuksi seniorille. He käyvät läpi tavaroita, vaatteita ja huonekaluja, joita seniori haluaa mukaan hoitokotiin. He lajittelevat muistoesineitä suoraan laatikoihin, jotta itse muutto sujuu sitten kätevästi. Helpperi tulee myös mukaan asioinneille antamaan tukea ja auttaa uuden kodin sisustamisessa hoitokodissa.

Muutto.jpg