Lisäpalvelut

Tärkeitä lisäpalveluita arjen tueksi

Haluamme olla tärkein kumppanisi ikääntyessä. Tiedät aina kenelle soittaa, kun tarvitset apua tai neuvoa. Ilmainen rekisteröityminen. Maksat vain käytetystä avusta. Autamme kaikessa mahdollisessa.

Yhteistyössä

Fysioterapia ja hierontaa

Toimintakyvyn edistämistä ammattitaidolla

Fysioterapia edistää toimintakykyä, liikkumista ja omatoimisuutta.

Omassa kodissa tehtynä fysioterapialla on erityinen merkitys. Seniorin kotioloissa fysioterapeutti voi suunnitella fysioterapian ottaen huomioon seniorin kotiympäristön ja sitä hyödyntäen.

Fysioterapeuttimme tekee seniorille yksilöllisen toimintakyvyn kartoituksen ja laatii henkilökohtaisen hoitosuunnitelmanja ohjeet.

Fysioterapiamme sisältää:

 • fyysisen toimintakyvyn testaamista

 • ohjausta ja neuvontaa

 • terapeuttista harjoittelua

 • leikkauksen jälkeen kuntouttamista

 • hierontaa

Arvioimme myös apuvälineiden tarpeen ja avustamme niiden hankinnassa. Monesti apuvälineitä voidaan lainata.

Robert_circle.jpg

Robert Westerholm

Fysioterapeutti

Hei! Olen Robert, yksi Helppyn fysioterapeuteista!

Olen rekisteröity fysioterapeutti (Valvira) ja kokenut tekemään kotikäyntejä. Olen erityisesti senioreille tehnyt kotikäyntejä jo yli kymmenen vuotta ja olin mukana käynnistämässä fysioterapiapalvelua Doctagonilla.

Tarjoan myös hierontaa ja akpunktiota lihaskipujen hoitoon.

 

Jalkahoitoa

Terveydenhoidollinen jalkahoito kotioloissa

 Erityisesti vanhemmalla iällä jalkavaivat heikentävät usein terveyttä ja toimintakykyä. 

 

Jalkahoitomme ehkäisee erilaisten jalkasairauksien syntyä, tunnistavat olemassa olevia jalkaongelmia ja hoitavat jo syntyneitä vaurioita. Hoidamme myös sairausperäiset jalkaongelmat, kuten esimerkiksi diabetes-, reuma- ja psoriasisjalat. Diabeetikolle jalkojen hoito on erityisen tärkeää heikentyneen verenkierron ja tuntoaistin vuoksi. 

Meillä vaativammat jalkahoidot suorittaa aina terveydenhuollon ammattilainen – rekisteröitynyt jalkaterapeutti. Kaikki ovat rekisteröity terveydenhuollon oikeusturvakeskukseen (Valvira).

Milloin jalkaterapiaan? 

 • Jalkakipu

 • Jalkahoito

 • Ihomuutokset jalassa

 • Kynsimuutokset

 • Jalan tai alaraajan asentomuutos

 • Jalan toiminnalliset muutokset

 • Alkaneet alaraajaongelmat 

 • Erityisryhmät esim. nivelsairaudet (erit. nivelreuma), diabetes mellitus, ihosairaudet

Jalkahoitomme sisältää:

 • kynsien lyhennyksen, ohennukset ja ongelmakynsien hoidon

 • ihokovettumien, känsien, hautumien ja ihorikkojen hoidon

 • jalkojen rasvauksen

Elsa_circle.jpg

Elsa Kiramo

Jalkaterapeutti

Hei! Olen Elsa, yksi Helppy:n jalkaterapeuteista!

 

Olen rekisteröitynyt jalkaterapeutti (Valvira) ja olen toiminut Ullanlinnan BodyLife:lla sekä Lounais-Suomen diabetesasemalla. Olen reipas ja sosiaalinen jalkaterapeutti. Hienointa on, kun tyytyväiset asiakkaamme ovat suositelleet apuani ystävilleen.

 

Jalkaterapeuttina autan mm. jalkaterveyden edistämisessä ja ylläpitämisessä, jalkasairauksien ehkäisemisessä ja hoitamisessa, liikkumisen edistämisessä, jalkineohjauksessa sekä erilaisten harjoitteiden ohjaamisessa.

 

Apuvälineet & muutostyöt

Tee kodista turvallisempi itsenäistä elämistä varten

Kaikki haluamme pärjätä itsenäisesti mahdollisimman pitkään ja omat kykymme ovatkin suurin voimavaramme – siksi omaan kotiin kannattaa panostaa.

 

Tutussa, siistissä ja selkeässä ympäristössä on helpompi selvitä itsenäisesti. Monissa tapauksissa joidenkin pienten muutosten avulla omasta kodista saadaan yhtä turvallinen ja toimiva kuin asunto/huone senioritalossa.

 

Apuvälinetarpeet kartoitetaan yhdessä. Meiltä saa neuvoa sopivista apuvälineistä, suositeltavista malleista sekä käyttöönotosta.  ​

 • Kaupungin apuvälinelainaamon tarjonnasta neuvomme myös ja autamme niiden järjestämisessä kotiin kuljetettuna 

 • Suuremmissa asennettavissa apuvälineissä voitte hyödyntää suosittelemiamme toimittajia ja asentajia – ja voimme auttaa tilaamisessa ja logistiikassa

Muutostyötarpeet kartoitetaan samalla ja voitte hyödyntää meidän kilpailuttamaamme tarjousta K-Raudasta, jonka myötä saatte monet turvatuotteet asennettuna 20-40% alennuksella. Saatte meidän yhteisen esitteen turvatuotteista. Tavallisia muutostöitä ovat kynnysten poistamiset sekä kylpyhuoneeseen tukikaiteitten ja seinätuolien kiinnittämiset. Turvallisuutta voi myös kohentaa liesivahdilla ja kosketusvapailla hanoilla, jotka sulkeutuvat itsestään. 

 

Byrokratiatuki

Ota tehokkaasti haltuun tarvittavat järjestämiset

Autamme teitä ottamaan tarvittavan byrokratian tehokkaasti haltuun. Olemme ryömineet läpi byrokratiaviidakon lukuisia kertoja ja voimme toimia teidän kokeneena oppaananne. Monissa asioissa voimme hoitaa asian maaliin asti teidän puolestanne valtakirjan tai muun suostumuksen nojalla – muissa tilanteissa voimme olla teidän osaava oikea käsi.

 

Monet paperityöt tarvitsette vain tehdä kerran kuntoon, niin asia on hoidossa loppuelämän (esim. hoitotahdot, edunvalvontavaltuutukset). Muut asiat vaativat useimmiten vain pienen päivityksen aika ajoin tai nopeutuvat huomattavasti esikäsittelystä (esim. Kelan tuet, lääkelistat). 

 

Byrokratiatukeen kuuluu:

 • Kelan ’eläkettä saavan hoitotuen’ hakemuksen täyttämisen tukeminen

 • Verotuksen kotitalousvähennyksen täyttämisen tukeminen

 • Apteekin tiliasiakkuuden ja Kanta-suostumuksen avaaminen kätevää lääkehuoltoa, reseptien uusimista ja lääkelistan päivittämistä varten

 • Lääkelistan läpikäynti ja päivitetyn listan vieminen Kanta-järjestelmään (huom: oma lääkärinne määrää lääkityksen)

 • Hoitotahtolomakkeen läpikäynti ja todistaminen (tarvitaan kaksi todistajaa)

 • Edunvalvontavaltuuslomakken läpikäynti ja todistaminen (tarvitaan kaksi todistajaa)

 • Ateria- ja kauppapalveluiden järjestämisessä tukeminen (kaupungin tukipalveluna tai yksityisten vaihtoehtojen käyttö)

 • Saatte meiltä myös kaikki tavallisimmat lomakkeet (terveysaseman valtakirjat, sähköisen asioinnin valtakirjat jne.)

 

Lisäpalveluna voimme tulla teidän tueksenne mukaan kaupungin sosiaaliohjaajan kotikäynnille. Tällöin voimme samalla yhteisellä käynnillä suunnitella kotiin tuotettava apu. Monesti paras ratkaisu voi olla yksityisen kotipalvelun ja kaupungin palveluiden/tukipalveluiden hyödyntäminen yhdessä – ”best of both worlds”. Jos saatte kaupungilta palveluseteleitä heidän tarvearvioinnin perusteella, voitte käyttää niitä sitten maksamaan meidän palveluitamme. 

 

Apua muuttamiseen

Muuttaminen on aina työlästä – eritoten senioreille. Monesti vuosien varrelta on kerääntynyt paljon tavaraa ja muistoja. Muuton yhteydessä on paljon läpikäytävää ja lajiteltavaa. Pitää valita tärkeimmät esineet ja vaatteet mukaan pieneen uuteen seniorikodin asuntoon. Monesti pitää valita mukaan huonekaluja ja mikäli ei löydy kooltaan sopivia, pitää lisähankintoja tehdä. Järjestämisessä pitää monesti hoitaa muuttoilmoituksia, pankin suoraveloituksia ja hoidon siirtymistä uuteen taloon (ml. turvapuhelin).

Helppy auttaa monia senioreita ja omaisia näissä tärkeissä tunteellisissa elämänvaiheissa. Meiltä saatte nimetyn helpperin avuksi seniorille. He käyvät läpi tavaroita, vaatteita ja huonekaluja, joita seniori haluaa mukaan hoitokotiin. He lajittelevat muistoesineitä suoraan laatikoihin, jotta itse muutto sujuu sitten kätevästi. Helpperi tulee myös mukaan asioinneille antamaan tukea ja auttaa uuden kodin sisustamisessa hoitokodissa.

 

Tilaa apua

050 547 3340

Sepänkatu 13

00150 Helsinki

Henkilökohtainen kotipalvelu 

ikääntyneille ja heidän omaisilleen.

Helppy Oy

Y-tunnus: 2910554-3

www.helppy.fi

info@helppy.fi

+358 50 547 3340

Sepänkatu 13

00150 Helsinki

 • instagram-logo_white
 • facebook-logo-button_white
 • linkedin-logo-button_white