Hjälpmedelstöd

Gör hemmet tryggare för självständigt boende

Alla vill vi klara oss självständigt så länge som möjligt och våra egna krafter är vår största tillgång - därför lönar det sig att satsa på hemmet. I en bekant, redig och klar omgivning är det lätt att klara sig. Ofta kan man med en del små förändringar omvandla hemmet till lika tryggt och funktionsvänligt som en bostad i ett seniorhus. 

 

Genom att röja hemmet, organisera rummen för dagliga aktiviteterna, genomföra något litet förändringsarbete samt planera lämpäliga hjälpmedel och stödtjänster kan seniorens vardagssysslor underlättas markant. Ifall minnet har börjat försvagas, kan tidigt påbörjade förändringar och rutiner stöda kognitionen långt ut på äldre dagar. 

Hjälpmedelbehov kartläggs även under hemgranskningen. Vi ger råd om lämpliga hjälpmedel, rekommendationer av modeller och stöd med användningen.

 • Vanliga små hjälpmedel kan ni köpa rakt från Hemgranskningsväskan

 • Stadens hjälpmedelservice kan en del hjälpmedel lånas från gratis och vi kan organisera hämtade av dem hem (tilläggstjänst +25€/leverans)

 • Större installerade hjälpmedel kan vi gå råd om och hänvisa er till de leverantörer vi rekommenderar - vi kan hjälpa med beställningen och logistiken

 

Förändringsarbeten som kan behövas kartläggs på samma gång och ifall ni vill kan ni utnyttja våra konkurrensutsatta förmåner hos K-Rauta Gräsviken, där ni får många trygghetsprodukter installerade till 20-40% nedsatt pris. Be efter vår gemensamma produktkatalog med K-Rauta. Vanligaste förändringsarbeten är bortagning av trösklar och installerande av stödhandtag och fasta duschstolar i badrummet. Tryggheten förstärks ofta även med spisvakter och rörelsefria vattenkranar/dusch som stänger av automatiskt.

Hemmets förändringsarbeten

Utnyttja vårt samarbete och våra 20-40% rabatter

Vi konkurrensutsatte produkt- och installationsleverantörerna i södra Helsingfors och K-rauta Gräsviken valdes som samarbetspartner för våra kunder. Ni kan utnyttja våra förmånligare priser och K-rautas lokala monteringsteam.

 

Beställ så här:

 1. PRODUKTKATALOGEN med helppys förmånligare priser får ni från oss (med i regel 20-40% sänkta priser)

 2. BESTÄLLNINGEN stöder vi er gärna med: hjälper med att välja lämpliga produkter, fyller i informationen som behövs för beställningen, tar bilder för monterarna och skickar allt till K-rauta för deras slutliga offert

 3. OFFERTEN får ni från K-rauta (Toni Pylkkönen, tel. 040 456 4697, toni.pylkkonen@k-rauta.fi)

 4. MONTERINGENS TIDPUNK och bekräftande av offerten får ni fundera på i lugn och ro (inget krav att köpa)

 5. FAKTURERING OCH LEVERANS direkt mellan K-rauta och er

K-Rauta_sortiment.jpg

Be om vår produktkatalog med konkurrensutsatta priser!

Beställ Hjälpmedelstöd

Skicka e-post:

info@helppy.fi

Besök:

Smedsgatan 13 

00150 Helsingfors

Personlig hemtjänst åt seniorer och deras nära anhöriga.

Helppy Oy

FO-nummer: 2910554-3

www.helppy.fi

info@helppy.fi

+358 50 547 3340

Smedsgatan 13

00150 Helsingfors

 • instagram-logo_white
 • facebook-logo-button_white
 • linkedin-logo-button_white