top of page

”Erään uuden asiakkaan kanssa kävi ilmi, että olimme olleet taannoin samassa työpaikassa yhdessä."

Seija

Helpperi vuodesta 2021

Krogerus Robert.JPG

Eläkeläinen, ura tiedottajana ja tuottajana

Seija vierailee tällä hetkellä viikoittain neljän ikäihmisen luona. Alkuun käyntejä oli hieman vähemmän, mutta ajan myötä nälkä tärkeän työn tekemiseen on vain kasvanut.

”Kuulostaa varmasti kliseeltä, mutta tämä työ antaa aidosti niin paljon. Paras kiitos oli, kun kesälomani jälkeen iloisen jälleennäkemisen myötä eräskin seniori kertoi, kuinka ihana on taas nähdä. En koskaan ole helpperikäynnin jälkeen huonolla tuulella.”

Seijalla helpperitunteja kertyy viikkoon noin kahdeksan. Käyntien aikana he esimerkiksi vaihtavat ja tuulettavat sään salliessa lakanat, käyvät ulkoilemassa ja syövät yhdessä. Seija kertoo viikoittaisten käyntien olevan keskenään usein samantyyppisiä, sillä tietty viikkorytmi on varsinkin vanhemmalla iällä todella tärkeä.

”Luottamus tiettyjen rutiinien ylläpitoon on tärkeä säilyttää.”

Helppylle Seija hakeutui uudenlaisen toimintamallin vuoksi.

”Tutkin netissä muutamia eri vaihtoehtoja, mutta Helppyssä minut vakuutti erilainen tapa auttaa senioreita. Motto, jonka mukaan autamme kuin omaa äitiämme, todella pitää paikkansa. Helppyllä auttamiseen sitoudutaan aivan erityisellä tavalla.”

Kaikki Seijan autettavat ovat muodostuneet todella tärkeäksi osaksi hänen viikko-ohjelmaansa, eivätkä käynnit edes tunnu työltä. Koskaan ei myöskään voi tietää, mitä hauskaa käynneillä tuleekaan esiin:

”Erään uuden asiakkaan kanssa kävi ilmi, että olimme olleet taannoin samassa työpaikassa yhdessä – minä nuorena tyttönä, hän hieman vanhempana. Siinä sitten muistelimme yhdessä menneitä!”

Helpperiksi ryhtymistä Seija suosittelee etenkin omille ikätovereilleen.

”Suosittelen tätä työtä ehdottomasti! Pitää vain olla oma itsensä ja kohdata toinen aidosti. Helpperinä toimiminen rikastuttaa elämää."

Hae helpperiksi

Helpperiksi ryhtyminen on helppoa! Helpperiyhteisön vetäjä Laura opastaa sinua koko matkan.


Ilmoita kiinnostuksestasi helpperin työhön soittamalla numeroon 010 299 8 299 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@helppy.fi

Me olemme Sinuun videoyhteydessä ja opastamme Sinua kädestä pitäen. Helpperiksi ilmoittautuminen on vaivatonta eikä sido Sinua mihinkään.

Voit myös ilmoittaa kiinnostuksestasi oheisesta napista:

Laura Mäenniemi_edited.jpg
bottom of page